Enter your keyword

LEES

Op deze site vind je een schat aan informatie over paardvriendelijk trainen, van praktijk-basics tot wetenschappelijke papers.

LEER

Wil je beginnen met clickertraining, maar weet je niet goed hoe? Hier vind je je gratis startcursus, en ook cursussen die heel wat meer denk- en doewerk vragen.

COMMUNICEER

Praat met gelijkgestemden op de ClickerSquad facebookgroep van de ClickerAcademie.

BEHAAL JE CLICKERBADGES

Bewijs je kennen en kunnen in verschillende stappen en kies zelf hoe ver je daarbij begeleid wil worden.

Denkwerk

Leertheorieboek

30 euro
Je koopt ‘m hier.

Hallo!

DINGES EN TOESTANDEN!

Welkom op de site van Inge Teblick!
Inge is gedragsanalyst, trainer, instructeur, coach, denker en schrijver over gedrag, motivatie, cognitie, research en ethologie van paarden. Ze zoekt naar manieren om het leven van sportpaarden te verbeteren, gebaseerd op de principes van game design.

Je kan hier veel, veel lezen – en wil je verder actie ondernemen, dan kan je naar de ClickerAcademie voor mijn cursussen en boeken.

Rijwerk

Belonend rijden-boek

39.5 euro
Je koopt ‘m hier.

iaabc
minivierkantcalogo
world bitless ass
TagTeach
dopinstructeur
abma

FUN

MAATSTAF EN ESSENTIE

“Maar ik amuseer mij er zo mee!” zegt ze tegen haar paardenvriendin, maar de paardenvriendin is ervan overtuigd dat training serieus moet zijn, strikt en sober, en okee, rechtvaardig, maar toch niet ‘om te amuseren’? “Dat gaat niet diep genoeg,” werpt ze tegen, “dat is gewoon fun“.

Ik vraag mij af wat er dieper kan gaan dan twee levende wezens van uitermate verschillende soorten, die met elkaar fun hebben.

STOKPAARDJE

Het is hoog tijd om 'dressuur' te herdenken

An open letter to the “real” horse world out there.

Reshaping dressage

STARTPUNTEN

DE BASIS VAN BELONEND TRAINEN IN 3 ARTIKELS

Wat is belonen?

Iedereen met een beetje hart vindt het logisch om paarden belonend te trainen, niet straffend. Maar wat ‘belonen’ eigenlijk is, en hoe belonend training dan wel zou moeten zijn, daarover verschillen de meningen.

Wat is fun?

Efficiënt paarden trainen is één ding – maar wat als je ook ethisch wil trainen? Dan gaat het er niet om welke methode je gebruikt. Het enige wat dan telt, is wat je paard er van vindt.
En vanuit mensenspellen weten we dat als de speler het spel leuk vindt, er wel héél efficiënt wordt geleerd.

Wat is clickertraining?

Bij clickertrainen staat belonen centraal, maar ook hardop zeggen tegen je paard dat hij het goed heeft gedaan, en moeilijke oefeningen in héle kleine stukjes knippen en dan stap voor stap weer opbouwen. Clickertraining is spelenderwijs leren, in een strak en correct stappenplan.