Enter your keyword

Over Inge

Wie is Inge?

Inge Teblick (°1961) is vooral bekend van haar boeken “Grondwerk met Paarden” (2005) en “Denkwerk” (2012).
Inge is een groot voorstander van zo ethisch mogelijk trainen, met respect voor leertheorie, motivatieleer en ethologie. Ze heeft veel nagedacht, veel uitgeprobeerd, en alles samengegooid tot één grote doe-het-zelf mix, onder invloed van een heleboel lezingen, lessen, clinics, seminaries en last but not least het uitvissen van wat er nu eigenlijk wérkelijk staat in al dat wetenschappelijk onderzoek.
Eén van haar huidige stokpaardjes is het zoeken naar nieuwe manieren om ook rijden zo vriendelijk en eenvoudig mogelijk te maken voor paard én ruiter.

Inge op Cliff

Van het gewone manègeleven als kind al kwam ze uiteindelijk bij de ‘natural horsemanship’-beweging terecht en was ze mede-oprichter van de Belgian Horsemanship Association. Ze organiseerde clinics met mensen als Ray Hunt, Mark Rashid enzovoort.
Grappig genoeg begon ze zelf nooit met clickertraining (je kan geen vooroordeel hebben over clickertraining of ze had het zelf ook) hoewel ze het werk van Alexandra Kurland toen al kende. Ze begon pas schoorvoetend in 1996, nadat ze per ongeluk op een film- en zoodierentrainersmaillijst terecht kwam, met ondermeer Kayce Cover. Daar werkten ze met alle mogelijke dieren van apen over wolven en beren tot walvissen, zeeleeuwen en dolfijnen. “Als het kan met al die dieren, dan kon het zeker met paarden”, dacht Inge, en ze zette haar vooroordelen opzij en dook in clickertraining. Sindsdien is ze de belangrijkste voortrekker van deze bijzonder diervriendelijke trainingsmethode in België en Nederland.

Lees ook: