Enter your keyword

Innovatie

Innovatie

Clickertraining beweegt, leeft en groeit, van beekje naar rivier, neemt inzichten mee en laat andere ideeën na een tijdje weer vallen, past zich aan aan het landschap maar verandert ook het landschap.

Clickertraining innoveert voortdurend. En in het openbaar, met z’n allen, dat vind ik er zo fijn aan. Er is niet iemand ergens “daarboven” die zegt “dit jaar gaan we zus en zo in ons programma veranderen”. Er is niemand die zegt “dit is hoe je het gaan doen”. Verandering komt gewoon vanuit alle lagen, van alle kanten tegelijk, en steeds meer van over de hele wereld (ja, de wereld is groter dan het Engelstalige gebied!), en dat doet clickertraining goed.

De thema’s die op de Equine Clicker Conference, Clicker Expo, HorseBoostCamp en in steeds meer online cursussen worden gepresenteerd komen gewoon vanzelf bovendrijven, vanuit de dingen die worden opgepikt tijdens het werken met dieren en mensen. Losse opmerkingen die je geeft maar blijkbaar blijven terugkeren, paarden, honden, papegaaien en krokodillen die je tegenkwam met hun eigen verhalen, situaties die je hielp oplossen… genereren ideeën die dan een eigen leven gaan leiden. In een lezing of een cursus krijgt dat buikgevoel – zoals dit jaar “keuze versus controle” – dan structuur, en handen en voeten zodat meer mensen er praktisch mee aan de slag te kunnen, en dat triggert weer andere mensen om er andere dingen mee te doen.

Als ik zie waar ik vandaan kom, dan ben ik zo nieuwsgierig naar hoe ik over 20 jaar ga denken over de dingen!

life_cycle_actors