Enter your keyword

Grondwerk met paarden – van spelen tot gymnastiseren

grondwerk met paardenGrondwerk met paarden – van spelen tot gymnastiseren 

door Inge Teblick
281 blz., zwart-wit, softcover
formaat B 18,8 x H 26,7 cm
ISBN 9090190740

Uiteraard over paarden en over paarden trainen. Met lichaamstaal, met druk, met de excellente “X” maar vooral met veel kijken en met de nadruk op het ontwikkelen van “gevoel”.
Veel mensen en nog meer paarden werkten mee en mochten op de foto, met goede dingen maar zeker ook met foute. Het is een boek met een stuk theorie geworden, om alles goed te begrijpen, om er bij stil te staan en er over na te denken, maar vooral met heel veel praktische fotos zodat je ook de kleine dingen kunt leren zien en daarna bij je eigen paard kunt ontdekken.

Een leer-boek dus, maar ook een stap voor stap doe-boek met een hele reeks grondwerkoefeningen. Elk hoofdstuk krijgt een algemene inleiding over het waarom van de beschreven groep oefeningen, en dan volgen één voor één de praktische oefeningen: met een algemene “hoe doe je het”, en daarna aan de hand van (zwart-wit) stap-voor-stap fotos “case-studies” van een of meerdere doodgewone paarden in verschillende stadia van hun ontwikkeling binnen de oefening. De paarden werden gefilmd, en dan werd die foto uit de film gehaald die het juiste moment vastlegt. De oefeningen worden afgesloten met “Als het niet vanzelf gaat”: meest gestelde vragen over verschillende aspecten van de oefening.

De complete inhoudstafel en voorbeeldpagina’s vind je hier.


grondwerk met paardenGrondwerk met paarden – van spelen tot gymnastiseren door Inge Teblick 281 blz., zwart-wit formaat B 18,8 x H 26,7 cm ISBN 9090190740 Uiteraard over paarden en over paarden trainen. Met lichaamstaal, met druk, met de excellente “X” maar vooral met veel kijken en met de nadruk op het ontwikkelen van “gevoel”. Veel mensen en nog meer paarden werkten mee en mochten op de foto. Met goede dingen maar zeker ook met foute. Het is een boek met een stuk theorie geworden, om alles goed te begrijpen, om er bij stil te staan en er over na te denken, maar vooral met heel veel praktische fotos zodat je ook de kleine dingen kunt leren zien en daarna bij je eigen paard kunt ontdekken. Een leer-boek dus, maar ook een stap voor stap doe-boek. Een hele reeks grondwerkoefeningen. Elk hoofdstuk krijgt een algemene inleiding over het waarom van de beschreven groep oefeningen, en dan volgen één voor één de praktische oefeningen: met een algemene “hoe doe je het”, en daarna aan de hand van (zwart-wit) stap-voor-stap fotos “case-studies” van een of meerdere doodgewone paarden in verschillende stadia van hun ontwikkeling binnen de oefening. De paarden werden gefilmd, en dan werd die foto uit de film gehaald die het juiste moment vastlegt. De oefeningen worden afgesloten met “Als het niet vanzelf gaat”: meest gestelde vragen over verschillende aspecten van de oefening. De complete inhoudstafel en voorbeeldpagina’s vind je hier.